2007/02/14

Cuisine for Paprika 2

DSC07226.JPG
Paprika was queit when I was cooking at 3:30am. I was also quiet with fever 39.3C. I have been sick and unlucky these days and I was a stupid on manic Saunday.
Chinese cabbage, tofu, vegi and pork... such a simple and quick cuisine. I used some secret spices for flavor, this is a very popular Japanese recipe and we usually share this with few people.
Especially gamblers and performers say it is better to keep "dead" when it is unlucky and everything went wrong. We will lose more if we try to survive so it is better stay calm like "dead" and wait for the time with luck.
Paprika is still quiet and but smiling a little now. I know she is so kind and I am going to be alive again soon.
午前3:30に料理をしていたとき、Paprikaは黙っていた。私も39.3℃の熱を出して口を開かなかった。ずっと体調が悪い上に不運が続き、ドツボの日曜にはやらかしてしまった。
白菜、豆腐、野菜に豚肉・・・恐ろしく簡単な料理。風味を出すためいくつか秘密のスパイス、一般的な日本食で本当なら何人かと分け合って食べるのだが。
特に博打打ちと芸人が言うのが、色んなことが裏目に出たりうまくいかないときには「死んで」いた方がいいと。これは下手にあがくと余計に悪い事態になるので、「死んだ」ようにじっとしてツキの回復を待とうということ。
Paprikaはまだ黙っているが、少し微笑んでいる。彼女はとっても優しくて、私が生き返るのももうすぐだ。

0 件のコメント:

コメントを投稿

注: コメントを投稿できるのは、このブログのメンバーだけです。